Pergola över terrassen

Vi har en ganska avlång terrass på andra våningen i ett ganska nybyggt hus i Eksjö. Vi hänger alltid där och vi har ofta fester och folk över. Då finns det inget bättre ställe att vara på än där. Vi har inte direkt upplevt någon ordentlig värme däruppe på terrassen förrän i år. Då har det ibland blivit olidligt, och man har till och med saknat en plats för skugga mitt på dagen. Jag tänker då att en pergola hade varit perfekt att ha där. En kompis har byggt en på sin tomt vid deras altan och jag tänker mig något liknade, jag har pratat med en byggfirma i Eksjö som heter Höglandets Byggservice i Eksjö. De ska bygga denna pergola åt mig på terrassen, den kommer vara vit och sakna tak. Det kommer vara relingar på kortsidorna där ett vitt segel kommer vara fastmonterat. När solen skiner och det blir för varmt är det bara att spänna ut seglet och det skuggar ytan under. Det kommer bli riktigt bra, jag har hört att Höglandets Byggservice är riktigt duktiga på just sånt. Det är därför jag har en sån bra känsla för det, det bästa med den är ju att det också skyddar mot regn. Ska snacka med byggfirman igen snart och se när de kan börja. Jag hoppas att det kan påbörja det innan semestern så att man hinner njuta av det då.